Кандидатът на ЕНП  Урсула фон дер Лайен очерта три критерия

...
Кандидатът на ЕНП  Урсула фон дер Лайен очерта три критерия
Коментари Харесай

Фон дер Лайен на дебата: Кандидатите за коалиция с ЕНП да са про-Европа, про-Украйна и анти-Путин

Кандидатът на ЕНП  Урсула фон дер Лайен очерта три критерия за съдействие по време на дебата за идващ ръководител на Европейската комисия - про-Европа, про-Украйна и про-върховенство на закона. Ключов въпрос беше съвместаната работа с евродепутатите от крайнодясната партия на Джорджия Мелони „ Братята на Италия “ след изборите за Европейски Съюз през юни, като твърди тя, че това е належащо, с цел да се резервира блокът в проевропейски курс.

„ Тя е ясно проевропейски настроена против Путин, тя беше доста ясна по този въпрос и е за върховенството на закона, в случай че това се случи, и тогава предлагаме да работим дружно “, съобщи фон дер Лайен.

Тя беше безапелационна, че съдействие може да има с европейските партии, които пазят Европейски Съюз, върховенството на правото и Украйна, и са срещу съветския президент Владимир Путин.

„ Ако погледнете, да вземем за пример, Национален общ брой или „ Алтернатива за Германия “, или „ Възраждане “ в България, или „ Конфедерация “ в Полша, всички те могат да се посочват друго и да имат разнообразни правила, само че имат едно общо нещо - те са другари на Путин и желаят да разрушат нашата Европа. И ние няма да позволим това да се случи “, разяснява тя.

Кандидатът на Европейската национална партия настоя за възстановяване на военното произвеждане, Европейски Съюз да има общи отбранителни планове и даде образец с противоракетната защита. Трябва да продължим поддръжката за Украйна и да подобрим личната си защита, добави тя.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР